søndag 20. desember 2009

Dimertar Berbatov
Dimitar Berbatov (født 30. januar 1981 i Blagoevgrad, Bulgaria) er en fotballspiller som spiller for Manchester United, kjent for å være en såkalt targetspiss. Han har tidligere spilt for CSKA Sofia, Bayer Leverkusen og Tottenham Hotspur. Han spiller også for det bulgarske landslaget.
Berbatov gjorde seg bemerket i Bayer Leverkusen, men det var først i 2006 han fikk sitt store gjennombrudd. Sommeren 2006 ble Berbatov kjøpt av Tottenham for £10,9 millioner, og kom på årets lag i sin første sesong i Premier League - en meget sterk prestasjon av en utenlandsk nykommer. Sammen med Robbie Keane formet han et dødelig spisspar, og han ble raskt en favoritt blant Tottenham-fansen. Det skulle også vise seg at Alex Ferguson og Manchester United holdt et godt øye med spissen.
Berbatovs ankomst til Old Trafford var alt annet enn knirkefri. Tottenham nektet lenge å selge bulgareren, da de mente United kom med et bud som ikke samsvarte med deres forventninger. Siste dag av sommerovergangsvinduet i 2008 kom nemlig sjokkbeskjeden for alle United-fans: Tottenham hadde godtatt et bud fra Manchester City. Dette ble en meget lang natt for United-fansen, men bare noen få minutter før overgansgsvinduet stengte ble det imidlertid klart at Tottenham godtok Manchester United sitt utvidete bud på £30 millioner. Dette budet inkluderte en utlånsavtale på Uniteds stortalent Fraizer Campbell.
For 2008 ble Dimitar Berbatov kåret til Årets Spiller i Bulgaria. Dette er femte gangen Berbatov har blitt kåret til årets spiller, og deler denne rekorden med legenden Hristo Stoitsjkov.



Ingen kommentarer: